We are Structural Engineers

noun_Arrow_1920906-01

Η Τεχνοδυναμική

Ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1992, από ομάδα μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων. Η σημερινή της μορφή στο εταιρικό σχήμα ΕΠΕ
οριστικοποιήθηκε το 2009 από τους Ιωάννη και Βίκτωρα Χατζηνικολή, Πολιτικών Μηχανικών με έδρα την Αθήνα.

Η επιστημονική και τεχνική μας γνώση αποτελεί το σημείο αφετηρίας σε κάθε έργο. Η διαδραστικότητα είναι ο παράγοντας που διαφοροποιεί την υλοποίηση της ιδέας, την υποστήριξη της κατασκευής και εν τέλει την “εμπειρία λειτουργίας” της κατασκευής.

Η συμμετοχή μας σε κάθε Έργο ξεκινάει νωρίς – συνήθως μπροστά από ένα λευκό χαρτί – ακριβώς στο σημείο όπου η ευκαιρία για καινοτόμες λύσεις μέσω του δομοστατικού σχεδιασμού δεν έχει όρια.

Αλληλεπιδρούμε με όλους τους συντελεστές ενός Έργου – φιλοσοφία μας είναι να συζητήσουμε λύσεις για το ΤΙ και ΠΩΣ πρέπει να κατασκευαστεί, όχι τι ΔΕΝ μπορεί. Μια μελέτη αποτελεί για εμάς πεδίο σχεδιασμού τόσο ολιστικού όσο και έμφασης στη λεπτομέρεια – λειτουργούμε με γνώμονα το σήμερα όσο και το αύριο.

το DNA μας

1Τεχνική Κατάρτιση

Θεμελιώδης στην ομάδα μας είναι η επιστημονική και τεχνική γνώση και ανάπτυξη μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι η ανάλυση και ο σχεδιασμός ενός δομήματος είναι από τη φύση τους συναρπαστικά, αναζητούμε και αναπτύσουμε νέες μεθόδους και εμβαθύνουμε στην βελτιστοποίηση κάθε λύσης.

2Ενεργός Συμμετοχή

Σε κάθε Έργο, κάθε μέλος της ομάδας μας ενθαρρύνεται να συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση προβλημάτων τόσο δομοστατικής ή κατασκευαστικής φύσης όσο και οποιουδήποτε άλλου τομέα.

3Οργανική Δομή

Το γραφείο μας έχει την οργανική ευελιξία που απαιτείται για απαντήσεις σε τροποποιήσεις αλλά και σε εναλλασσόμενο φόρτο εργασίας – σύνηθες στον τομέα Πολιτικού Μηχανικού – και προκρίνεται η ανταλλαγή ιδεών και προσεγγίσεων στην εύρεση της βέλτιστης στατικά λύσης.

4Επιτυχία

Η επιτυχία στον στατικό σχεδιασμό ενός Έργου επιτυγχάνεται με επιβεβαίωση της κατανόησης των απαιτήσεων του Αρχιτέκτονα και του Κυρίου του έργου αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων.

5Προσέγγιση

Αυτή ακριβώς είναι και η βασική μας προσέγγιση – η συνεργασία με όλη την ομάδα Έργου – βοηθώντας την να εκπληρώσει του στόχους της, επιμέρους και συνδυαστικούς – παράλληλα πάντα με την απόλυτη προσήλωση στην ολοκλήρωση του αντικειμένου μας.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ιωάννης Χατζηνικολής

Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός)
ΠΠ

Ιδρυτικό μέλος της Τεχνοδυναμικής με περισσότερα από 30 χρόνια μελετητικής εμπειρίας ως δομοστατικός σε κτιριακά και έργα υποδομής και αντίστοιχα σε επιβλέψεις κατασκευών.
Μεγάλη εμπειρία σε μεταλλικές κατασκευές μεγάλου ύψους (Ιστοί και Πυλώνες Τηλεπικοινωνιών)
Αντίστοιχη εμπειρία σε επισκευή και στατική αναβάθμιση και ενίσχυση κτιρίων.

 

Βίκτωρ Χατζηνικολής

Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός)
ΕΜΠ – CEng MICE

Μέλος της Τεχνοδυναμικής – με περισσότερα από 15 χρόνια μελετητικής εμπειρίας ως δομοστατικός σε κτιριακά και έργα υποδομής σε όλο τον κόσμο (West White Rose Project – Bank Station Capacity Upgrade – Brisbane Cross River Rail). ‘Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αντισεισμικό σχεδιασμό και ενισχύσεις κτιρίων – ασχολείται ενεργά με την εφαρμογή και ανάπτυξη προχωρημένων αριθμητικών μεθόδων στην ανάλυση και διαστασιολόγηση έργων Πολιτικού Μηχανικού (μέλος NAFEMS).

 

Βιβή Δημουλά

Πολιτικός Μηχανικός (Γεωτεχνικός)
ΕΜΠ

Συμμετέχει στην Τεχνοδυναμική από το 2018 – ασχολείται με την στατική και γεωτεχνική ανάλυση και διαστασιολόγηση κατασκευών, με την ενίσχυση και αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων αλλά και με τη διασύνδεση μελέτης και πρωτοκόλλου ΒΙΜ. Με εμπειρία μεγάλων έργων, συμμετέχει σε όλα τα στάδια της μελέτης (από προμελέτη μέχρι και εφαρμογής).

 

Ευαγγελία Στρατάκη

Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός)
ΕΜΠ MSc

Μέλος της Τεχνοδυναμικής από το 2019, συμμετέχει στην στατική ανάλυση και διαστασιολόγηση κατασκευών. Έχοντας ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με θέμα την «Προστασία Μνημείων», έχει την κατάλληλη εμπειρία για αποτίμηση παλαιών κατασκευών και τον σχεδιασμό κατάλληλων στρατηγικών ενίσχυσης συνδυάζοντας το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα με την κατάλληλη στατικά λύση.

 

 

Στεφανία Περή

Αρχιτέτκτων Μηχανικός
UAUIM

Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του UAUIM (Ion Mincu University of Architecture and Urbanism) από το Βουκουρέστι, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε διάφορα αρχιτεκτονικά projects περιλαμβανομένης εσωτερικής διακόσμησης και διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων.
Η Στεφανία έχει επίσης εμπειρία από στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης και αξιοποίησης μεγάλων χώρων, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και υλοποιέι όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με αδειοδοτήσεις και εκμεταλλεύσεις ακινήτων.

 

Ηρώ Βαρβαρίγου

Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός)
ΠΠ MSC

Απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με εργασιακή εμπειρία σε μεταλλικά κτιριακά έργα και αδειοδοτήσεις.
Κατά την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΕΜΠ με τίτλο «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών» ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη σεισμική αποτίμηση και ενίσχυση υφισταμένων κτιρίων μέσω της Ανελαστικής Στατικής Ανάλυσης. Συμμετέχει στην στατική μελέτη νέων κατασκευών και στην αποτίμηση και ενίσχυση υφισταμένων.

 

 

Έλα στην ομάδα της TechnoDynamics! Στείλε μας το βιογραφικό σου: careers@technodynamics.gr